Merry Christmas and welcome to Packard Motor Car Information! If you're new here, please register for a free account.  
Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
FAQ's
Main Menu
Recent Forum Topics
Who is Online
54 user(s) are online (39 user(s) are browsing Forums)

Members: 0
Guests: 54

more...
Helping out...
PackardInfo is a free resource for Packard Owners that is completely supported by user donations. If you can help out, that would be great!

Donate via PayPal
Video Content
Visit PackardInfo.com YouTube Playlist

Donate via PayPal

Forum Index


Board index » All Posts (Brians51)




Re: Which Engine Oil?
#21
Home away from home
Home away from home

Brians51
I was using an ZDDP additive to the Valvoline 30 wt oil I have been using for my 51 "300", but I cant seem to find the same additive.( They changed the packaging.)( I Think. ) I have had no issues, but I know the car needs an oil change, so in a way I am in the same boat as the original poster of this thread.ie: not sure what way to go. I Like the ZDDP additive, and have had no issues. What ZDDP additive?

Posted on: 2018/8/22 19:28
 Top 


Re: Dropping the Oil Pan
#22
Home away from home
Home away from home

Brians51
I needed to raise the engine on my 51 300. The pan was hitting the frame. at the time I could see no other option

Posted on: 2018/7/30 15:52
 Top 


Re: 1951 300 Sedan
#23
Home away from home
Home away from home

Brians51
The engine should be Grey not Green shouldn't it? The oil bath air cleaner was an extra cost item as well... or added later. Maybe not the original motor?

Posted on: 2018/7/22 8:54
 Top 


Re: engine wont turn over
#24
Home away from home
Home away from home

Brians51
Yeah, Did that today. New battery, problem solved. Thank you everyone. Brian

Posted on: 2018/7/9 18:22
 Top 


Re: engine wont turn over
#25
Home away from home
Home away from home

Brians51
With the car running at fast idle, voltage is any where from 7.1 to 7.8 depending on engine rpm. (Its hard to hold both contacts on the terminals and rev the car up without dropping the meter into the fan blades.)(Just missed!) I am pretty sure its the battery. My fading memory recalls that this battery is not all that new. not sure how old but surely over 3 years. My guess it does not owe me a thing. Seems to me it was a tad sluggish on restart last year. Brian

Posted on: 2018/7/9 8:02
 Top 


Re: engine wont turn over
#26
Home away from home
Home away from home

Brians51
Thank you for the tip. I will try that in the morning. I thought the car should have finished off the charge as well. The battery is now charging at 3.6 amps

Posted on: 2018/7/8 20:40
 Top 


Re: engine wont turn over
#27
Home away from home
Home away from home

Brians51
After getting the charging rate down to 3.6amps (The charger says the battery is 75% charged.) it started the car. after a 15 min drive (To the car wash.) it almost didn't start. voltage was down to 6.1 volts. Went back up to charging at 6 amps when I put it back on the charger. in 20 mins it was back down to 3.8 amps. drove her two 20 min trips with an hour charging in between and when I got home it would not start the car. I am gonna leave it on the charger ( Its charging at 5.9 amps) till I go to bed tonight. I am thinking I need a new battery. Maybe it just needs more charging. Maybe the next 6 hours will tell the tale. Brian, Bye the way ,since I wrote this the rate is about 5.2Amps

Posted on: 2018/7/8 15:11
 Top 


Re: engine wont turn over
#28
Home away from home
Home away from home

Brians51
Thank you for the information. My charger is new and only charges 6 volts at a 6 amp setting. The battery is now charging at a little under 5 amps. scratch that, now at 4.5amps. Hopefully this will work. Thank you to all. Brian

Posted on: 2018/7/7 18:15
 Top 


Re: engine wont turn over
#29
Home away from home
Home away from home

Brians51
Went back to the storage unit to get the battery. It was at 5.95volts. it is now on the charger charging at 6amps

Posted on: 2018/7/7 16:44
 Top 


Re: engine wont turn over
#30
Home away from home
Home away from home

Brians51
I only have a voltage meter. two contacts they have to be held by hand. the lights came back up after the attempt. the battery contacts are clean as a whistle. I always disconnect the battery when she is not in use. didn't get much time from this battery. if that is the problem. oh it did charge very high amps when connected to the charger. never did that before. stayed there too but volts went up from 5.something to 6.3. in about an hour

Posted on: 2018/7/7 16:12
 Top 



TopTop
« 1 2 (3) 4 5 6 ... 23 »



Search
Recent Photos
1937 115c Touring (11/27/2022)
1937 115c Touring
1937 120C Progress (11/23/2022)
1937 120C Progress
1937 120C Progress (11/23/2022)
1937 120C Progress
Photo of the Day
The Right Garage
Recent Registry
Website Comments or Questions?? Click Here Copyright 2006-2021, PackardInfo.com All Rights Reserved